top of page
Parroquia de Sant Pau Mataró

SANT PAU

ELS ORIGENS

Els origens del temple parroquial de Sant Pau els trobem en uns locals dedicats al culte religiós i la tasca pastoral als baixos del número 4 del Carrer Lapidario (proper a l'antic Escorxador de Mataró), l'iniciador d'aquest espai fou Mn. Manuel Vilardell, rector de l'ermita de Sant Simó.

En aquell periode de temps es van crear la biblioteca del barri, l'escola nocturna Abat Escarr i la promoció del parvulari Patufet.

L'any 1971, amb l'entrada del nou rector Mn. Josep Colomer, es creava el Centre Social El Palau, integrat a Cáritas Interparroquial de Mataró. El 1974 el Patronat Iluro cedeix un terreny per a l'edificació d'una esglesia. El 17 de Juliol de 1974 es reunia la Junta d'Obres, el projecte fou encomanat a l'arquitecte Enric Puiggalí Fàbregas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imatge del solar de l'església i els barris en construcció

L'estiu de 1976 començaven les obres, amb la posada de la primera pedra extreta de l'Ermita de Sant Simó. El 27 d'Octubre de 1979 l'arquebisbe de Barcelona, Cardenal Narcís Jubany, en feia la dedicació de l'altar.

                                    

                                         Ubicació de la primera pedra al solar del Palau                                                                                             L'Església en obres

 

Les despeses de la construcció foren ateses per donatius, subscripcions (campanya Mil per Mil) i altres activitats (tómbola de l'ermita, loteria de Nadal...)

A l'activitat liturgica i pastoral s'afegia la social i cultural adreçada a les diverses realitats humanes del barri.

                             Celebració de l'Eucaristia a la parròquia encara en obres                                                                                      Inauguració de la parròquia

 

Del 1983 a l’actualitat l’ermita a tingut de rectors a Mn. Ignasi Marqués, Mn. Vicenç Mira, Mn. Josep J. Badia i l'actual Mn. Carles Ballbé i Sala (Litus).

La festa pròpia és el 25 de gener, que es celebra la conversió de Sant Pau i on es beneeixen les rosquestes de Sant Pau.

El 7 d'octubre del 2011 la Parròquia de Sant Pau acollia a la "Cofradía Jesús Coronado de Espinas y María Santísima de las Angustias" on te actualment la seva seu canònica.

Solar de la parroquia de Sant Pau de Mataró
Ubicación de la primera piedra de la parroquia de sant pau del barrio del Palau Mataró
Parroquia de Sant Pau Mataró en construccion
Celebración misa parroquia de sant pau mataro en construccion
Inauguración de la parroquia de santa pau en el barrio del Palau de Mataró

+ info de la nostra historia

bottom of page